A seolabor története…

 

Szia! Salánki Dániel vagyok a seolabor alapítója.

A sztori valahol 2019 októberében kezdődött.. amikor rátaláltam a Biznisz Boyz Podcast adásaira. Volt egy rész, ahol Papp Gábor volt a vendég, ő mesélt a keresőoptimalizálásról.

Akkor még nem tudtam, hogy pontosan hogyan is működik ez az egész, de nagyon megtetszett, épp ezért elkezdetem beleásni magam a keresőoptimalizálás rejtelmeibe, kiolvastam a hazai SEO blogokat, és lejegyzeteltem, amit csak tudtam.

Majd az elméleti tudást több-kevesebb sikerrel megpróbáltam átültetni a gyakorlatba, amihez csináltam egy gyakorló oldalt, így jött létre a successful.hu

Már a weboldal létrehozása is rengeteg fejfájást okozott, ugyanis aki nem mozog ebben a világban azt sem tudja hol kezdjen neki, így voltam ezzel én is.

Nem voltam egy technikai zseni, de hála az internetnek minden információt megtaláltam, hogy elkészítsem életem első weboldalát.

Megtanultam kezelni a WordPress-t és kikerült az első cikk is az oldalamra, ami jó pár napig meg sem jelent a találati listában.. azt hittem elrontottam valamit, de aztán az egyik nap azt vettem észre, hogy a Search Console-ban, egy kulcsszóra megjelent a cikkem.

Igaz kb. 130. volt a találati listában, de én rettentő módon örültem neki, és éreztem, hogy itt most valami elindult.

Ez egy újabb forduló pont volt, hiszen amit eddig csak olvastam a cikkekbe az most a valóságban is megtörtént velem.

Tudtam, hogy a 13. oldalon a kutyát nem fogja érdekelni a cikkem és úgy döntöttem a megtakarított pénzem SEO kurzusok vásárlására fordítom.

Ez után következett egy hosszú jó pár hónapos tanulási időszak, hogy még nagyobb tudásra tegyek szert.

Ekkor már rengeteget tudtam a keresőoptimalizálásról és úgy döntöttem, hogy segítek azoknak a kis és közép vállalkozóknak, akiknek nem olyan széleskörű a SEO tudása, így jött az ötlet, hogy..

Létrehozok egy kifejezetten WordPress alapú SEO blogot, ami egy helyen, érhetően, de részletesen elmagyaráz mindent a keresőoptimalizálásról.